Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πάστα Φλώρα νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Σάββατο, 02 Απρίλιος 2016
none
Περιγραφή

Τόσο νόστιμη αλλά και νηστίσιμη πάστα φλώρα.

Συστατικά
  • 200 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 80-100 γρ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη (ανάλογα με τη γλύκα της μαρμελάδας που θα χρησιμοποιήσουμε)
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (προαιρετικά: με άρωμα πορτοκαλιού)
  • Μαρμελάδα στην αγαπημένη μας γεύση
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με την κουτάλα.
  5. Μόλις το μείγμα γίνει πηχτό, ζυμώνουμε με το χέρι, έως ότου ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  6. Αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα ταψάκι και απλώνουμε με τον πλάστη η με τα χέρια, τα 2/3 της ζύμης μας.
  7. Απλώνουμε τη μαρμελάδα μας και με το υπόλοιπο 1/3 φτιάχνουμε κορδονάκια.
  8. Με τα κορδονάκια αυτά καλύπτουμε τη μαρμελάδα κάνοντας τετράγωνα ή ρόμβους.
  9. Ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η πάστα φλώρα μας!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή