Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Πάπια περίπου 1 1\2 κιλό
  • 1\2 φλ βούτυρο
  • 1 φλ κόκκινο κρασί
  • 1 φλ χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ ζωμό κρέατος φλούδα από 4 πορτοκάλια
  • 3 κ σ αλεύρι
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • αλατοπίπερο
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τη πάπια και την αλείφουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, τη βάζουμε σε γάστρα και την περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1 1\2 ώρα ενώ τη ραντίζουμε κάθε τόσο με λίγο κρασί και τα υγρά του ταψιού. (Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος της πάπιας.Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
  3. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα φλούδια πορτοκαλιού και τα βράζουμε για λίγο με λίγο αλάτι για ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε με τη ζάχαρη, το κονιάκ και λίγο νερό μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Όταν η πάπια μας ψηθεί τη βγάζουμε από τη γάστρα και την αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα υγρά σε μια κατσαρόλα φαρδιά και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το κρασί.
  5.  Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε καβουρδίσει με 3 κ. σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε την καραμελωμένη φλούδα και το χυμό πορτοκάλι, βάζουμε και την πάπια και σιγοβράζουμε γυρνώντας τη και περιβρέχοντας τη με τη σάλτσα, μέχρι να πήξει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εγώ την πάπια την κάνω γεμιστή. Καβουρδίζω λίγο κιμά, προσθέτω ρύζι ,φρέσκια ντομάτα και μπαχαρικά και σιγοβράζω για 10-15 λεπτάκια. Τη γεμίζω και μετά ακολουθώ τη συνταγή.
  •  Την καραμελωμένη φλούδα μπορείτε να την αφαιρέσετε πριν σερβίρετε ,αν δε σας αρέσει η γεύση της. Την ίδια συνταγή κάνω για χοιρινό ρολό αλλά και για τη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα μου.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011
Ιδιαίτερο και όχι πολυσυνηθισμένο φαγητό!!!Αξιολογότατο!!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
με καμμια αλλη σαλτσα δεν δενει τοσο καλα η παπια,και ολα τα φτερωτα κυνηγια και πουλερικα.Η σαλτσα αυτη ειναι η μπιγκαρατ στην γαλλικη κουζινα.Ευγε για την αναρτηση της συνταγης.
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα ειναι πολυ καλη !!μπορουμε να την κανουμε και με στηθος απο παπια;
και να την τιγανησουμε και να κανουμε μετα την σαλτσα;
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011
Δεν την έχω δοκιμάσει έτσι,αλλά πιστεύω πως το αποτελέσμα θα είναι εξίσου γευστικό.
Μεταφορά στην κορυφή