Παντζαροσαλάτα
- 5-6 μέτρια παντζάρια
- 400γρ μαγιονέζα
- 3κσ γιαούρτι στραγγιστό
- 3 ξινόμηλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα καρύδι τριμμένο
- αλάτι
- λάδι
- ξίδι
- Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια με ζεστό νερό και τρίβουμε τη φλούδα τους με σφουγγάρι.
- Κατόπιν τα τρίβουμε με το χοντρό του τρίφτη και τα στίβουμε καλά.
- Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με λίγο ξίδι.
- Πλένουμε καλά τα ξινόμηλα, τα τρίβουμε κι αυτά με τον τρίφτη ,όπως τα παντζάρια, τα στίβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, αφού προσθέσουμε και λίγο λάδι. Τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε τη γεύση από αλάτι και ξίδι.
Μη βάλετε πολύ λάδι. Σκόρδο προσθέστε όσο θέλετε.