Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πανακότα με σιρόπι καραμέλας και κρέμα πραλίνα

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τρίτη, 25 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η πανακότα είναι από τα πιο ελαφριά και εύγευστα γλυκά που ολοκληρώνουν ένα καλό γεύμα. Η κρέμα πραλίνα δίνει μια πλούσια νότα στο συγκεκριμένο επιδόρπιο και δένει αρμονικά με τη γεύση της πανακότα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για την πανακότα

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα ζελατίνας
  • 1 βανίλια φυσική (τα σποράκια)

Για την κρέμα πραλίνα

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 της κούπας μερέντα

Για διακόσμηση

  • 10 κερασάκια
  • 5 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.
  2. Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και τα προσθέτουμε στο γάλα.
  3. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε τη μερέντα.
  5. Όταν η πανακότα παγώσει καλά, την ξεφορμάρουμε σ’ ένα δίσκο, και τη γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας, την κρέμα πραλίνας και τα κερασάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το φλοιό της βανίλιας δεν τον πετάμε, μπορούμε με αυτόν να αρωματίσουμε τη ζάχαρη ή το Γαλλικό μας καφέ

Παρόμοια συνταγή:  PANNA COTTA με παραλλαγές

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!! Γεύση και εμφάνιση!!
Σχόλιο από erotas , Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ελαφρύ αλλά χορταστικότατο.Ωραίες γεύσεις
Σχόλιο από erotas , Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ελαφρύ αλλά χορταστικότατο.Ωραίες γεύσεις
Μεταφορά στην κορυφή