Παγωτό κρέμα βελούδινο
- 1 βλάχας ζαχαρούχο.
- 1 εβαπορέ.
- 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί.
- 1/2 φλιτζάνι νερό.
- 1 κουταλιά της σούπας νέσκαφε.
- 2-3 κουταλιές άχνη.
- 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένα φρουί-γλασσέ.
- Χτυπάμε στο μίξερ την μόρφατ,το ζαχαρούχο ,το εβαπορέ το νερό και την άχνη μισή ώρα.Όσο πιό πολύ το χτυπήσουμε τόσο πιό αφράτο θα γίνει.
- Το χωρίζουμε και προσθέτουμε στο μισό φρουί γλασσέ ψιλοκομμένα και στο άλλο το νέσκαφε διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό.
- Bάζουμε στην κατάψυξη σε ρηχά μεταλλικά σκεύη.
- Στη διάρκεια του παγώματος το χτυπάμε 2 φορές με το σύρμα η και πηρούνι.
Την Μόρφατ το εβαπορέ και και το ζαχαρούχο τα βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες πρίν το χτύπημα.Επίσης ανεβάζουμε την ψύξη του ψυγείου.