Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1837-tartaanana.jpg
Τάρτα με ανανά.



Παγωτό Φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο παγωτό, όχι μόνο λόγω της φράουλας, αλλά κυρίως για το μοναδικό γευστικό συνδυασμό που κάνει μαζί με το γιαούρτι! Τα λιπαρά του; Ελάχιστα!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 κιλό παγωτό
  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 0% (ή 2% ή πλήρες)
  • 6-8 κουτ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
Οδηγίες

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τις φράουλες.
  2. Τις πολτοποιούμε στο multi μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα σε μπολ με καπάκι στην κατάψυξη.
  4. Μετά από δύο ώρες βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά.
  5. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
  6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές  (πάντα μετά από 2 ώρες η κάθε φορά).
  7. Το σταδιακό αυτό χτύπημα βοηθά το παγωτό να απορροφήσει τους κρυστάλλους που τυχόν εμφανιστούν και να το αφρατέψει.
  8. Σερβίρουμε την επόμενη ημέρα
  9. Πριν σερβίρουμε το παγωτό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς καπάκι για 5-8 λεπτά και ξύνουμε με το ειδικό κουτάλι φαρδιές "κορδέλες" παγωτού.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το συγκεκριμένο παγωτό είναι καλύτερα να το σερβίρουμε χωρίς έξτρα γαρνιτούρα, σιρόπι, ξ. καρπούς κλπ. γιατί θα του αλλοιώσει τη μοναδική γεύση που έχει!
  • Αν παρόλα αυτά θέλουμε να το γαρνίρουμε με κάτι, θα πρότεινα μόνο σαντιγί.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Θα παραλείψω όλα τα ωραία που έχει η συνταγή και θα μείνω στο πόσο υγειινή είναι με ελάχιστα λιπαρά!!!!!!!
Θα το σέρβιρα με σάλτσα φράουλας, ή κούλις φράουλας για να ενυσχίσω τη γεύση (χωρίς να ειναι απαραίτητο) και βεβαίως με φρέσκες φράουλες!!!
Σχόλιο από Ροδάνθη , Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χαίρομαι αφάνταστα που δεν έχει αυγά . Θα το δοκιμάσω σύντομα λοιπόν αφού οι φράουλες αυτή την περίοδο είναι σε αφθονία
Σχόλιο από elenavan , Σάββατο, 02 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πωπω φοβερό! Συμφωνώ με την Ηλιάνα, σάλτσα φράουλας
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011
Mάργκο το παγωτό είναι στην κατάψυξη:)))
το έφτιαξα αλλά αντί για γιαούρτι έβαλα γάλα φρέσκο πλήρες!!!Φαίνεται πολύ καλό,μπράβο εύκολη,γρήγορη συνταγή με φραουλένια γεύση!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο το παγωτό Μάργκο!!!!Εγώ έβαλα και χοτροκομμένα μπισκότα στο τελευταίο χτύπημα!! Μπράβο!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Η φωτογραφία απο τη Vasiliki Ver που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Ωραία παραλλαγή έκανες Βασιλική! Να προσθέσω επίσης, πως αν δεν μας ενδιαφέρουν τα λιπαρά, αντί για στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι πρόβειο (αυτό στο πήλινο σκεύος)χωρίς την πέτσα του. Δίνει εξαιρετική επίσης γεύση!!
Μεταφορά στην κορυφή