Παγωτό Φράουλα
Ένα υπέροχο παγωτό, όχι μόνο λόγω της φράουλας, αλλά κυρίως για το μοναδικό γευστικό συνδυασμό που κάνει μαζί με το γιαούρτι! Τα λιπαρά του; Ελάχιστα!!
- 1 κιλό φράουλες
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 0% (ή 2% ή πλήρες)
- 6-8 κουτ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τις φράουλες.
- Τις πολτοποιούμε στο multi μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
- Τοποθετούμε το μίγμα σε μπολ με καπάκι στην κατάψυξη.
- Μετά από δύο ώρες βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά.
- Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές (πάντα μετά από 2 ώρες η κάθε φορά).
- Το σταδιακό αυτό χτύπημα βοηθά το παγωτό να απορροφήσει τους κρυστάλλους που τυχόν εμφανιστούν και να το αφρατέψει.
- Σερβίρουμε την επόμενη ημέρα
- Πριν σερβίρουμε το παγωτό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς καπάκι για 5-8 λεπτά και ξύνουμε με το ειδικό κουτάλι φαρδιές "κορδέλες" παγωτού.
- Το συγκεκριμένο παγωτό είναι καλύτερα να το σερβίρουμε χωρίς έξτρα γαρνιτούρα, σιρόπι, ξ. καρπούς κλπ. γιατί θα του αλλοιώσει τη μοναδική γεύση που έχει!
- Αν παρόλα αυτά θέλουμε να το γαρνίρουμε με κάτι, θα πρότεινα μόνο σαντιγί.
Θα το σέρβιρα με σάλτσα φράουλας, ή κούλις φράουλας για να ενυσχίσω τη γεύση (χωρίς να ειναι απαραίτητο) και βεβαίως με φρέσκες φράουλες!!!
το έφτιαξα αλλά αντί για γιαούρτι έβαλα γάλα φρέσκο πλήρες!!!Φαίνεται πολύ καλό,μπράβο εύκολη,γρήγορη συνταγή με φραουλένια γεύση!!!