Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό φιστίκι με αυγά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα ακόμη παγωτό πεντανόστιμο, με γεύση φιστικιού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο.
  • 3/4 κούπας ζάχαρη.
  • Ελάχιστο αλάτι στην μύτη του κουταλιού.
  • 2 κρόκους χτυπημένους.
  • 1 βανίλια σκόνη.
  • 330 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή κρέμα.
  • 150 γραμμάρια φιστίκια αιγινίτικα κοπανισμένα.
  • ½ σφηνάκι λικέρ βερύκοκου .
  • Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα τα αυγά το αλάτι στην φωτιά ,και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσουν να γίνονται φουσκάλες το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά. Στην συνέχεια το ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε προσεχτικά λίγο-λίγο χρώμα μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ,και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φυστίκια και το λικέρ.
  3. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Μόλις μισοπαγώσει το παγωτό το ξαναχτυπάμε ακόμη μια φορά!
Σχόλια
Σχόλιο από Parliarita , Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη πολυ ωραιο και το χρωμα που το ενισχυσες με χρωμα ζαχαρ/κης το εκανα πολυ πολυ λαχταριστο. να ρωτησω επειδη δεν εχω παγωτομηχανη γραφεις θελει μια φορα χτυπημα ειναι αρκετη δεν κρυσταλωνει???
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2012
Ναι μια φορά το ξαναχτύπησα,όταν θέλεις να το σερβίρεις (αυτό και όλα τα παγωτά) το βγάζεις λίγη ώρα νωρίτερα από το ψυγείο να μαλακώσει.
Μεταφορά στην κορυφή