Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό Αμαρετίνι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ. μπισκοτάκια αμαρετίνι αλεσμένα καλά στο μούλτι
  • 1 βανίλια
Οδηγίες





  1. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος με το γάλα
  3. Ρίχνουμε και τα αλεσμένα μπισκοτάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  4. Βάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή για 20 λεπτά, να παγώσει και σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε σε δοχείο και στην κατάψυξη
  5. Το χτυπάμε για 3 φορές κάθε 2 ώρες

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Εμείς εδώ που δεν έχουμε τα αμαρετίνι μπισκότα, τι άλλα μπισκότα μπορούμε να βάλουμε ή μήπως να βάζαμε εσανς πικραμυγδάλου;
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
To Lidl δεν eχei?
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009
αλλα ισως να εχεις δικοιο Ηλιαννα μου με κανονικα μπισκοτα και πικραμυγδαλο εσανς πρεπη να γηνετε
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011
τα αμαρετινι μπορητε να τα φτιαξετε και μονες σας ειναι μια ευκολη συνταγη και γινετε γρηγορα
εδω σας εχω μια συνταγη θα την βαλω και στις συνταγες για να την βρησκουμε ευκολα αλλα τωρα την εβαλα εδω για να δειτε αν θελετε να φτιαξετε το γλυκο αυτο



200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
2 ασπράδια
1 μπουκαλάκι η σακουλάκι αρωμα γεύση, πικρό αμύγδαλο
100 γρ ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη


Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

αναμιγνύουμε τά αμύγδαλα με 50 γρ ζάχαρη.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 50 γραμμάρια ζάχαρης σέ μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή αλλά να΄είναι γιαλιστρή καί αφράτη
ρίχνουμε καί τά αλεσμένα αμύγδαλα καί τό άρωμα πικραμύγδαλο
ανακατεύουμε ελαφρά

πέρνουμε κουταλιές από το μείγμα αμυγδάλου

Τοποθετήστε σε ένα ταψί λαδόκολλα καί με τη βοήθεια δύο κουταλάκια του γλυκού
πέρνουμε από τό μύγμα ζύμης
τά τοποθετούμε επάνω στήν λαδόκολλα καί ψύνουμε γιά
15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε το κλειστό φούρνο γιά 1 ώρα.

Φυλάσσεται τά αμαρετινι σας σέ μεταλλικό κουτί μπορείτε, αν σας αρέσει νά τά πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Μεταφορά στην κορυφή