Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2429-kolokythopita1.jpg
Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Παγωμένη Τούρτα Σοκολάτα της Αλέκας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή
Παγωμένη Τούρτα Σοκολάτα της Αλέκας
Συστατικά
  • 1 / 2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. στιγμιαίου καφέ
  • 2 κ.σ. μπράντι
  • 1 / 2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1 / 4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 1 / 2 φλιτζάνι Βούτυρο
  • 3 κρόκους
  • 3 ασπράδια
  • 3 / 4 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα κομμένη και καβουρντισμένη
  • 2 / 3 φλιτζανιού πορτοκάλι και κερασάκι γλασε
  • 200 γραμ . μπισκότα σαβουαγιαρ
  • 1 φλιτζάνι γάλα αρωματισμένο με λίγο μπράντι
Οδηγίες





Βάζετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα με τον καφέ , το μπράντι και το γάλα .

Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα .

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει .

Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη ώσπου το μείγμα να στρατέψει .

Ρίχνετε στο μείγμα τους κρόκους έναν έναν .

Προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου το μείγμα σοκολάτας , την αμυγδαλόψιχα και
τα φρούτα γλασε .

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα .

Βουτάτε τα σαβουαγιαρ ένα ένα στο γάλα με το μπράντι και τα στρώνετε με την εξωτερική
πλευρά και τα τοιχώματα ( γύρω γύρω ) σε μακρόστενη η στρογγυλή φόρμα κέικ .

Ρίχνετε το μείγμα στην φόρμα και την βάζετε στην κατάψυξη να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες

Σερβίρετε την τούρτα κομμένη σε φέτες και γαρνιρισμένη με σαντιγί .

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010
Kαταπληκτική και πανεύκολη! Τα αυγά γιαυτούς που δεν τα θέλουν γιατί είναι ωμά, τι μπορεί να γίνει;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010
ισως με τυρι μασκαρπονε;
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φανταστικη!και οπως και και η Ηλιαννα πολυ ευκολη,μπραβο στις αδελφες Αλεκα-Μπιανκα!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια τούρτα! Μπράβο σας κορίτσια! Με τα ωμά αυγά έχω κι εγώ πάντα ένα θέμα και προσπαθώ να τα αποφεύγω όσο μπορώ, αλλά η λύση του μασκαρπόνε που μας προτείνεις Bianka πρέπει να είναι όντως εξίσου καλή!!
Σχόλιο από Parliarita , Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ γευστικη πρεπει να ειναι αυτη η τουρτα το θεμα με τα αβγα μπορει να λυθει γιατι το εψαξα επειδη εχω μικρα παιδια. Οσα αβγα χρησιμοποιησουμε τα βραζουμε για ενα λεπτο κι ετσι εχουμε την αποστειρωση τους και τα τρωμε αφοβα,ειναι πολυ καλη ιδεα δοκιμαστετην
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011
ένα λεπτό είναι πολύ,θα πήξει και δε είναι κατάλληλα για το γλυκό μας εδώ...Μερικά μόνο δευτερόλεπτα τα βουτάμε ςε βραςτό νερό...περίπου 10 με 15 για να μην προλάβουν να πήξουν
Μεταφορά στην κορυφή