Ο ξιφίας του καλοκαιριού και της δίαιτας

Ο ξιφίας είναι ένα άπαχο ψάρι και συνίσταται για δίαιτες και γι αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους. Σαν στεγνό ψάρι , θέλει το μαρινάρισμά του για υγρασία και γεύση.
- 2 φέτες ξιφία φρέσκο ή κατεψυγμένο
- Λαχανικά ψητά και σπανάκι
Μαρινάτα
- Μισό λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 5 κ.σ. λάδι
- 5 κ.σ. κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Διάφορα πιπέρια
- Αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα μας και περιχύνουμε το ψάρι μας.
Στη συνέχεια το βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Στραγγίζουμε το ψάρι μας και το ψήνουμε στην ψηστιέρα- τηγάνι ή στο γκριλ.
Ψήνουμε τα λαχανικά μας και τα σερβίρουμε μαζί με το ψάρι μας.
Περιχύνουμε με λαδολέμονο.
- Αν θέλουμε φτιάχνουμε τη μαρινάτα μόνο με λάδι, λεμόνι ή πορτοκάλι, μουστάρδα, πιπέρια. Μπορούμε να προσθέσουμε και βότανα.
- Γίνεται και σουβλάκι βάζοντας εναλλάξ τον ξιφία με τα λαχανικά όπως πιπεριά, μανιτάρια, κρεμμύδι.