Ντοματόσουπα

Μια πολύ νόστιμη σούπα για όλες τις εποχές. Το γιαούρτι της δίνει μια ελαφρά υπόξινη γεύση την ντοματόσουπά μας. Όποιος θέλει, μπορεί να βάλει αντί για γιαούρτι, λίγη κρέμα γάλακτος.
- 6 μεγάλες ντομάτες περίπου 1,5 κιλό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 καρώτο τριμμένο
- 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
- 5 – 6 μανιτάρια σε φετάκια
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- μισό φλιτζάνι λάδι
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 500 ml ζωμό κότας
- λίγο καυτερό πιπέρι
- αλάτι + 1 κ. γλ. ζάχαρη
- πιπέρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- μισό φλιτζάνι παρμεζάνα ή φέτα
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, βουτώντας τις σε βραστό νερό για μισό λεπτό, αφού πρώτα έχουμε χαράξει σταυρό ελαφρά τη φλούδα της ντομάτας απέναντι από το κοτσάνι.
- Σοτάρουμε στο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, τα μανιτάρια, τα καρώτα και το σέλερι σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν για 7΄- 8΄.
- Προσθέτουμε πελτέ και ζάχαρη, τις αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες και το ζωμό,. αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40΄.περίπου.
- Πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ ή με το μίνι πίμερ μέσα στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι ή τρίμματα φέτας.
- Συνταγή που δόθηκε από την Αργυρώ στην TV