Ντοματίνια γεμιστά με τόνο νισουάζ
- 18 ντοματίνια .
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό καλά στραγγισμένες.
- 2 αυγά σφιχτά ψιλοκομμένα.
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα.
- 6 κουταλιές σούπας μαγιονέζα .
- 2 πατάτες μέτριες βραστές, ψιλοκομμένες.
- 1 κουταλιά σούπας λάδι.
- 1/2 κουταλιά σούπας ξύδι.
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο με το ψαλίδι.
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
- Αλάτι.
- Πιπέρι άσπρο.
- Ανοίγουμε προσεχτικά τα ντοματίνια, τα αδειάζουμε από σπόρους και ψίχα, τα αλατίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίσουν, χωρίς να αφαιρέσουμε τα καπάκια.
- Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε μικρά κομματάκια.
- Ψιλοκόβουμε τα αυγά που τα έχουμε βράσει σφιχτά.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τα ντοματίνια με το μείγμα , τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα γαρνίρουμε.
Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε το μείγμα ως έχει, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια. Το τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα, το διακοσμούμε με ότι θέλουμε και έχουμε μια πολύ γευστική σαλάτα τόνου νισουάζ.