Ντομάτες τουρσί
- 3 κιλά ντομάτες άγουρες (αυτές που δεν ωριμάζουν στις ντοματιές στο τέλος του καλοκαιριού)
- Λίγες ρίζες σέλερι,
- Λίγα βλαστάρια άνηθου,
- λίγες καυτερές πιπερίτσες.
Για την σαλαμούρα:
- 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι,
- 1 φλιτζάνι μπαλσάμικο λευκό.
- 3 φλιτζάνια νερό.
- Μια κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη κομμάτια.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε 6-8 κομμάτια ,κόβουμε και το σέλερι, τα κλαδάκια του άνηθου και τα κομμάτια της κόκκινης πιπεριάς.
- Τα βάζουμε μέσα σε 5 βάζα των 750 γραμμαρίων. Προσθέτουμε και τς πιπερίτσες.
- Στην συνέχεια κάνουμε την σαλαμούρα με τα υλικά που γράφουμε και γεμίζουμε μαυτήν τα βάζα.
- Κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 1 μήνα περίπου ,που θα είναι έτοιμο το τουρσί μας.
Βρήκα την συνταγή στα Προμαχιώτικα Νέα.