Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2780-salata2se1.jpg
Σαλάτα 2 σε 1



Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
none
Περιγραφή

Κατακόκκινο, γλυκό με άρωμα αρμπαρόριζας στην καρδιά του καλοκαιριού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 2 ποτηρια νερο
  • 500 γρ μελι
  • χυμο απο μισο λεμονι
  • 2 βανιλιες
  • 3 φυλλα αρμπαροριζα
  • 10 καρφακια γαρυφαλλο
  • 1/2 κ.γλ. ξινο
  • μια κουπα ασβεστονερο (να σκεπαζονται τα ντοματακια)
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε με μαχαιρακι τα ντοματακια μας και οχι στο ζεστο νερο διοτι μετα λειωνουν
  2. τα βαζουμε 2 ωρες στο ασβεστονερο
  3. τα πλενουμε πολυ καλα
  4. τα αποβραζουμε ενα νερο
  5. τα πλενουμε πολυ καλα με κρυο νερο
  6. κανουμε ενα σταυρο μικρο με το μαχαιρακι στο κατω μερος της ντοματας
  7. σφιγγουμε με τα χερια μας τα ντοματακια ενα ενα να φυγουν ολα τα νερα και τα σπορια
  8. τα βαζουμε πανω σε πετσετα να στεγνωσουν
  9. βραζουμε το σιροπι 10 λεπτα απ την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος
  10. ριχνουμε ενα ενα τα ντοματακια και ξαφριζουμε καλα τον πορτοκαλι αφρο που βγαζουν,πρεπει να ξαφρισουμε καλα για να εχει το σιροπι μας λαμπερο χρωμα
  11. προσθετουμε τα γαρυφαλλα και δενουμε το γλυκο
  12. οταν κοντευει να δεσει καλα, ριχνουμε το λεμονι, το ξινο, τις βανιλιες, την αρμπαροριζα και το μελι
  13. μολις δεσει κλεινουμε την εστια μας και αφηνουμε 24 ωρες
  14. εαν εχει αφησει νερο ξαναδενουμε μεχρι το επιθυμητο σημειο
  15. βαζουμε σε αποστηρωμενα βαζα
  16. καλη επιτυχια
Λίγα μυστικά ακόμα

κατ αυτο τον τροπο κανουμε γλυκο και το κιτρινο μικρο ντοματακι

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Αν κατάλαβα καλά, βγάζουμε τη φλούδα με το μαχαίρι. Και πια είναι η αναλογία στο ασβεστόνερο; ευχαριστώ
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Πόσα ντοματάκια χρειάζονται;
Σχόλιο από BarBarBar , Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
καθαριζουμε τα ντοματακια με το μαχαιρακι και τα βαζουμε στο ασβεστονερο ωστε να σκεπαστουν και ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα,τα ντοματακια πρεπει να ειναι ενα κιλο συμφωνα με τα αλλα υλικα που σας εδωσα
Μεταφορά στην κορυφή