Μυρωδάτο κέικ λεμονιού
- 3 αυγα
- 175 γρ. ζαχαρη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 75 γρ. κρεμα γαλακτος
- 140 γρ. αλευρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 20 γρ. ρούμι ή άλλο ποτό ή τίποτα
Γλάσο
- 100 γρ. αχνη
- χυμό απο 1 λεμονι
- Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τα αυγα με τη ζαχαρη και το ξυσμα απο το λεμονι, προσθέτουμε την κρεμα γαλακτος.
- Ανακατεύουμε το αλευρι με το μπεικιν, το ρίχνουμε και αυτο και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω, ρίχνουμε και το ρούμι.
- Αδειαζουμε το μειγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα, εγω το εβαλα σε μια στενομακρη φόρμα 30χ12.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 160 βαθμούς στον αερα για 60 λεπτα περίπου ανάλογα το φούρνο. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι
- Για το γλάσο: Ανακατεύουμε την αχνη με το χυμο λεμονι και μόλις βγει το κεικ απο τον φουρνο το γλασαρουμε.
Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.
Μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, μόνο με το σύρμα.