Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυρωδάτο κέικ λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 28 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Αγαπημένο κέικ με λεμόνι και γλάσο λεμονιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 αυγα
  • 175 γρ. ζαχαρη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 75 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 140 γρ. αλευρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 20 γρ. ρούμι ή άλλο ποτό ή τίποτα

Γλάσο

  • 100 γρ. αχνη
  • χυμό απο 1 λεμονι
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τα αυγα με τη ζαχαρη και το ξυσμα απο το λεμονι, προσθέτουμε την κρεμα γαλακτος.
  2. Ανακατεύουμε το αλευρι με το μπεικιν, το ρίχνουμε και αυτο και ανακατεύουμε.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω, ρίχνουμε και το ρούμι.
  4. Αδειαζουμε το μειγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα, εγω το εβαλα σε μια στενομακρη φόρμα 30χ12.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 160 βαθμούς στον αερα για 60 λεπτα περίπου ανάλογα το φούρνο. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι
  6. Για το γλάσο: Ανακατεύουμε την αχνη με το χυμο λεμονι και μόλις βγει το κεικ απο τον φουρνο το γλασαρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.

Μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, μόνο με το σύρμα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή