Μυρμηγκάτο κέικ
- 6αυγά μεσαία (ή 5 μεγάλα)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 2 φλ. αλεύρι
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. νερό
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 1 φλ. νερό ή γάλα (κρύο)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 5 κ.σ. κακάο
- 10 κ.σ. ζάχαρη
- Για την ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ελαφρά με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό να βράσουν, μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε πάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Σιροπιάζουμε. Ζεστό το σιρόπι, κρύο το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την κρέμα σοκολάτας: Ανακατεύουμε στο κρύο νερό ή γάλα το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να βράσουν. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το γλυκό ομοιόμορφα.