Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυρμηγκάτο κέικ

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Πολύ εμφανίσιμο κέικ και με σοκολάτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6αυγά μεσαία (ή 5 μεγάλα)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. νερό
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1 φλ. νερό ή γάλα (κρύο)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Για την ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ελαφρά με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό να βράσουν, μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε πάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
  6. Σιροπιάζουμε. Ζεστό το σιρόπι, κρύο το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Για την κρέμα σοκολάτας: Ανακατεύουμε στο κρύο νερό ή γάλα το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να βράσουν. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το γλυκό ομοιόμορφα.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή