Mυλοκόπι στο φούρνο με πατάτες
- 2-3 ψαράκια μυλοκόπι(ανάλογα το μέγεθος),
- 4 πατάτες κομμένες μέτριες,όχι πολυ χοντρές,
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες,
- 2-3 δαφνόφυλλα,
- ρίγανη,αλατοπίπερο,
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι,
- χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια,
- 1 φλ. του καφέ νερό.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ψάρια μας.
- Αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε καλά με λάδι και λεμόνι.
- Βάζουμε σε ταψί τα ψαράκια ,ανάμεσα τις πατάτες μέτριες κομμένες για να ψηθούν μαζί με τα ψάρια,τις αλατοπιπερώνουμε κι αυτές ,πασπαλίζουμε με ρίγανη και το σκόρδο τέλος βάζουμε και τα δαφνόφυλλα απάνω.
- Ρίχνουμε λάδι και το νερό,αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο 180-190ο ΄για 30 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε 10' ακόμα στο φούρνο να απορροφήσει τον χυμό και να ροδίσουν πατάτες και ψάρι.
Εγώ λέω στον ψαρά και μου τα φιλετάρει γίνονται πολύ πιο γρήγορα και τρώγονται από όλους!
Βασική συνταγή εδώ: http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/m_04.html#.V-ZqJDVHbU0 με δικές μου μικρές αλλαγές .