Μυδοπίλαφο με κελύφη από τη Σοφία
- 1 κ μύδια με κέλυφος
- 1 1/2 κούπες ρύζι καρολίνα
- 1/2 ματσάκι άνιθο μαιντανό δυόσμο
- 1/2 '' κρεμυδάκια φρέσκα
- 2 μέτρια κρεμύδια
- 1 κουταλιά σκόνη maggi λαχανικών
- 1 '' αλάτι
- πιπέρι αρκετό,χυμό λεμονιού
- 3/4 κούπας λάδι
- 3 1/2 κούπες νερό καφτό
- Πλενουμε τα μύδια απλα και τ΄ αχνιζουμε στη κατσαρόλα με τα νερά τους για δέκα λεπτά.
- Μ ένα σουρωτηράκι και ένα βαμβακάκι μαζεύουμε το ζουμάκι που θα ρίξουμε στη συνέχεια στο φαγητό για να πάρει την όμορφη γεύση απο τα μύδια.
- Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί ριχνουμε με τη σειρα τα υλικά , κρεμύδια, αρωματικα φυτά , ρύζι,αλατοπίπερο , βράζουν ένα τέταρτο μέχρι λιγο να μαλακώσουν τα κρεμύδακια και προσθέτουμε τα μύδια.
- Μ ένα μαχαιράκι αφαιρούμε απο το κέλυφος τα μύδια, και κρατάμε μερικά για να τα βάλουμε στο ρύζι .
- Τα βάζουμε προς το τέλος γιατι δεν θέλουμε να μικραίνουν. Βράζει σε σιγανή φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Δοκιμάζουμε να δούμε αν μας αρέσει στο αλάτι και κλεινουμε το μάτι. Αφήνουμε για να τραβήξει τα ζουμιά του.
Στα κελυφη που κρατήσαμε βάζουμε δυό μύδια και τα ρίχνουμε , προσπαθωντας να γεμίσουν με ρύζι και τ αφηνουνε να βράσουν με τ άλλα υλικά.