Μυδοπίλαφο Κεραμωτής
- 1/2 κ. θαλασσινά βρασμένα απο πριν, χταπόδι, καλαμάρια, σουπιές ή μύδια ωμά (κατα προτίμηση), μπορούμε και με ένα απ αυτά.
- 1/2 κούπα λάδι
- 3 κρεμμύδια ξερά και 2 πράσινα αν υπάρχουν
- 2 κούπες ρύζι καρολίνα
- 4 κούπες νερό ζεστό
- 1/2 κ.σ. αλάτι (προσοχη γιατί μερικά θαλασσινά είναι απο μόνα τους αλμυρά)
- πιπέρι μαύρο
- ένα κύβο κνορ χορταρικών ,
- μαιντανό, δυόσμο, άνιθο
- λεμόνι
- Μαγειρεύουμε κατά σειρά , το κρεμμύδι μέσα στο ζεστό λάδι, θαλασσινά (αν είναι μύδια στο τέλος μόνο για πέντε λεπτά γιατί σκληραίνουν αν τα βάλουμε απ την αρχή), μυρωδικά, αλατοπίπερο , ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο ν΄ αχνισθούν και προσθέτουμε βραστό το νερό.
- Σε σιγανή θερμοκρασΊα βράζουμε το πιλάφι μέχρι δοκιμάζοντας το ρύζι νάχει μαλακώσει χωρίς να λασπώσει.
Αν πρόκειται να φτιάξετε φρεσκα θαλασσινά εκτος το μύδι χταπόδι, σουπιά, θα πρέπει να τα προβράσετε να μαλακώσουν με τα νερά τους σε πολύ σιγανή φωτιά χωρίς να ρίξετε νερό.