Μύδια Αχνιστά
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό μύδια
- 30 g βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 350 ml κρασί λευκό
- 150 ml νερό
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού, περίπου 10 πόντους
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο σέλινο μόνο τό πράσινο
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
- Καθαρίστε τα μύδια καλά με τρεχούμενο νερό, τρίψτε με μια βούρτσα. πετάτε όσα είναι με σπασμένo κέλυφος.
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί και νερό και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, φλούδα λεμονιού, το σέλινο, το θυμάρι και το άφθονο αλάτι και πιπέρι, Σιγοβράστε. για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τά μύδια στην κατσαρόλα και βράζουμε γιά περίπου 10 λεπτά μέ κλειστή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι όλα ανοίξουν
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος κουνάμε τήν κατσαρόλα κάθε λίγο και λιγάκι.
- Σερβίρουμε μέ ψωμί καί βούτυρο
Σχόλια
Τι ωραίο μεζεδάκι για ουζάκι είναι αυτό; Μπράβο!
συμφωνω και γω,σουπερ μεζες για ουζακι!
Μύδια αγαπημένα και αυτός ο τρόπος μαγειρέματός του είναι από τους καλύτερους!