Muffins πιτσάκια
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ γεμάτα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. βασιλικό ξερό
- 1 κ. γλ. Αλάτι
- 1 κ. γλ. Πέστο βασιλικού για περισσότερο άρωμα
- 1 κούπα κίτρινο τυρί κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα ή πεπερόνι σε μικρά κυβάκια
- 1 / 2 ποτήρι μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
- 6 τοματάκια τσέρυ χωρισμένα στη μέση
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το σύρμα τα αυγά, το λάδι, το πέστο και το γάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύετε με σπάτουλα , μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτετε τα 2/3 του τυριού στη ζύμη μαζί με την πιπεριά , τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Ανακατεύετε και βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα για 12 muffins. Ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί πάνω στα muffins. Βάζετε πάνω σε κάθε muffin από μισό τοματίνι.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Δοκιμάζετε με την οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.