Καταίφι
- 1 πακέτο καταίφι (ίνες)
- 200 γρ καρύδι περασμένο στο μούλτι
- λίγη κανέλα
- 150 γρ βούτυρο είτε μαργαρίνη είτε αγελαδινό
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι μέλι ( 2 μεγάλες κουταλιές παραγεμισμένες)
- κανέλα ξυλάκι
- φλούδα λεμονιού
1. Ξένουμε το καταίφι μας
2. Το κάνουμε λωρίδες και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας καρύδι .
3. Βάζουμε λίγο καταίφι απο πάνω σαν καπάκι και το κλείνουμε σαν ρολό σφιχτά .
4. Λιώνουμε το βούτυρο μας και με πινέλο αλείφουμε τα καταίφια μας στην κορυφή. Το υπόλοιπο που θα περισσέψει το περιχύνουμε πάνω τους .
5 . Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
6. Βγάζουμε το καταίφι να κρυώσει και αφου κρυώσει φτιάχνουμε το σιρόπι.
7. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά μας και περιμένουμε να βράσει . Ξαφρίζουμε απο την κατσαρόλα τον αφρό και περιμένουμε 2 με 3 λεπτά να δέσει λίγο .
8. Με κουτάλι περιχύνουμε τα καταίφια μας ένα ένα και το υπόλοιπο πάνω τους. Το σιρόπι φτάνει μεχρι τη μέση του στρογγυλού μου πυρέξ .