Muffins κολοκύθας γλυκά
- περίπου 400 g κολοκύθα (καθαρισμένη, βρασμένη, σε πουρέ)
- 50 ml νερο (4 κουταλιές της σούπας)
- 250 g μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
- 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη (εγώ έβαλα άσπρη )
- 2 πακ. Δρ Oetker ζάχαρη βανίλια
- 1 πακέτο. Δρ Oetker Finesse Φυσικό Bourbon γεύση βανίλια
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 3 αυγά (μέγεθος M)
- 375 g αλεύρι σίτου
- 2 κουταλάκια του γλυκού Μπεικιν
- 100 ml γάλα
- 150 g σταφίδες
- Κοβουμε και καθαριζουμε την Κολοκύθα, την κοβουμε σε κυβακια, αφαιρέστε τους σπόρους. Βράζουμε το νερό στην κατσαρόλα, μαγειρέψτε την μέχρι να μαλακώσει καλα. Έπειτα πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ σε πουρε. Βαλτε τα χαρτακια απο τα μαφιν διπλα,το ενα μέσα στο άλλο, τοποθετήστετα μεσα στην φορμα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα.
- Βαζουμε Βούτυρο ή μαργαρίνη σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλα με ένα μίξερ (ράβδοι ανάδευσης). Σταδιακά ρίχνετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε μια μάζα. Βαζουμε τα αυγα και τα χτυπαμε περίπου ½ λεπτά το καθε ενα. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτηρα, στη συνέχεια ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με μπεικιν και ρίχνετε στον κάδο εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τελευταία ανακατεύετε τις σταφίδες.
- Βαζουμε τον χυλο στα φορμακια των μάφιν που έχουμε βάλει μέσα χαρτί και τα βαζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.
Εγώ μοίρασα την ζύμη και έβαλα σταφίδες στα μισά και Τυρι στα υπόλοιπα! Εσείς βαλτε ο,τι θελετε!
Στο τυρί έβαλα και τσιλι κοφτερό.