Μπριζόλες ψητές στην κατσαρόλα
- 4 μπριζόλες χοιρινές (εγώ είχα μοσχαρίσιες),
- 8 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες,
- 3 κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες,
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες,
- 3 καρότα σε φέτες,
- 2-3 πιπεριές,
- 1/2 ποτ.κρασιού λάδι,
- 1/2 ποτ. χλιαρό νερό,
- τον χυμό 2 λεμονιών,
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη, δαφνόφυλλα,
- 1 κ.σ. αλεύρι (αν χρειαστεί) στο τέλος.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα στο λάδι. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις πατάτες να σοταριστούν, σβήνουμε με το λεμόνι και βάζουμε το ½ ποτήρι νερό να σκεπαστούν τα υλικά μας.
- Ρίχνουμε τη ρίγανη,δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να πιει το νερό του.
- Αν δούμε πως έχει πολλά υγρά το φαγητό μας ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα του.
- Το λεμόνι εγώ πάντα το ρίχνω λίγο πριν σβήσω το φαγητό μου, έτσι έκανα και εδώ. Δεν χρειάστηκε να προσθέσω αλεύρι η σάλτσα ήταν πηχτή.
- Πρόσθεσα στα υλικά της συνταγής δαφνόφυλλα που πάνε πολύ σε αυτό το φαγητό και πιπεριές κέρατο.
- Μην ρίχνετε πολλά νερά ώστε οι μπριζόλες να ψηθούν!
- Συνταγή από το σάιτ: thessalianews.gr