Μπουγάτσες
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
- 180 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο.
- 350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη.
- 6 αυγά.
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
- Αχνη ,κανέλα (προαιρετικά).
- 1 κιλό γάλα
Οδηγίες
- Σουρώνουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε δύο ταψάκια 34 νούμερο (μισά στο ένα και μισά στο άλλο)
- Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε 90 γραμμάρια στο ένα ταψί και 90 γραμμάρια στο άλλο.
- Ψήνουμε σε 180 βαθμούς έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
- Ανακατεύουμε σε δύο μπολ μισό μισό το γάλα με 3 αγά στο κάθε μπολ. Βάζουμε το τριμμένο τυρί στο ένα μπολ και τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη στο άλλο.Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις μισοψημένες μας μπουγάτσες.
- Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε 20 λεπτά περίπου η έως ότου φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν εντελώς.
Σχόλια
Συγνώμη! δεν έγραψα το γάλα ! χρειάζεται μισό κιλό για το κάθε ταψί! σύνολο 1 κιλό!
πολύ έξυπνη συνταγή...για όλα τα γούστα!ετοιμάζω ήδη τα υλικά!!!καλή μου επιτυχία!!!!
τα φύλλα τα βάζουμε ένα πάνω στο άλλο ή δίπλα δίπλα;
Τα φύλλα μπαίνουν σουρωτά το ένα δίπλα στο άλλο. Φτιάχνω μια παρόμοια αλλά χωρίς αυγά έτσι.
τέλειες οι μπουγάτσες σου Ειρήνη μου...έκανα όμως δύο μικρές αλλαγές:στην αλμυρή πρόσθεσα λίγο μπέικον και κεφαλοτύρι ενώ στη γλυκιά πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού και μαστίχα Χίου...τέλειες έγιναν!!!!!5 σκουφάκια και άλλα 1005 από μένα!!!!μπράβο...
Lara,χαίρομαι που έκανες τις μπουγάτσες και σου άρεσαν! μπράβο και για τις προσωπικές πινελιές σου! σίγουρα θα τις έχω υπόψιν μου όταν τις ξανακάνω!
Η φωτογραφία από τη Lara
Πολύ ωραίες έγιναν οι μπουγάτσες. Στη γλυκιά ακολούθησα και τις υποδείξεις της Λάρα.....
Επειδή τη φτιάχνω κι εγώ με δικό μου όμως φύλλο γινεται απιθανη πίτα και εδω στη Μακεδονία λέγεται ''πατσαβουρόπιτα''. Με έτοιμα φύλλα γίνεται γρήγορα και το αποτέλεσμα ειναι φανταστικό αν βάλετε και δυο μεγάλες κουταλιές γυαουρτι.