Μπουγάτσα με Σφολιάτα
- 2 φύλλα Σφολιάτας
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 140 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- Μια πρεζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- Άχνη
- Κανέλα
- Φτιαχνουμε την κρέμα μας: Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγα και χτυπαμε Καλα με το σύρμα να ενωθούν Καλα, προσθετουμε και το βούτυρο.Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω κατω . Κόβουμε σε κομματια και πασπαλίζουμε µε κανέλα και αχνη .