Μπόμπα Αμαρέτο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. νεσκαφέ
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα με γεύση πικρή
- 40 γρ. αμύγδαλα φιλέτα καβουρντισμένα
- 1 παντεσπάνι με 3 βάσεις που μπορούμε να το αγοράσουμε έτοιμο
- 5-6 κ,σ Αμαρέτο λικέρ
- 2 ζελατίνες
- 1 βανίλια
- Αμυγδαλόπαστα ή ζαχαρόπαστα
- Διάφανη μεμβράνη για το ντύσιμο της λεκάνης
- Από το βράδυ παίρνουμε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και τον νεσκαφέ τα ζεσταίνουμε
- Κόβουμε τις σοκολάτες και τις ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος να λιώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα
- Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς βούτυρο
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Παίρνουμε μια λεκάνη των 2 λίτρων
- Παίρνουμε ένα παντεσπάνι βάζουμε επάνω το άνοιγμα της λεκάνης και κόβουμε έναν κύκλο
- Ντύνουμε την λεκάνη με μεμβράνη
- Το δεύτερο παντεσπάνι το κόβουμε σε 6 κομμάτια όπως κόβουμε την τούρτα
- Με αυτά ντύνουμε την λεκάνη μας και τα ραντίζουμε με λικέρ Αμαρέτο
- Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει, μετά την στύβουμε καλά και την ζεσταίνουμε λίγο
- Χτυπάμε 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- Ρίχνουμε την βανίλια, όταν γίνει πολύ σφιχτή, ρίχνουμε και την λιωμένη ζελατίνα
- Ανακατεύουμε ελαφρά να μπερδευτεί με την κρέμα σαντιγί
- Ρίχνουμε και 2 κ.σ λικέρ Αμαρέτο
- Την βάζουμε στην λεκάνη και την στρώνουμε να πάει και στα πλάγια της και πασπαλίζουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα
- Το τρίτο παντεσπάνι το τρίβουμε σε ψίχουλα
- Το ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με την κρέμα σαντιγί να πάει και στα πλάγια και το πατάμε λίγο
- Το ραντίζουμε με λικέρ Αμαρέτο
- Το βάζουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη για λίγο να κρυώσουν και να σφίξουν τα υλικά
- Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με την σοκολάτα να αφρατέψει
- Την ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη, σκεπάζουμε με το παντεσπάνι που κόψαμε στο μέγεθος τις λεκάνης
- Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Το σκεπάζουμε και το στολίζουμε με αμυγδαλόπαστα η ζαχαρόπαστα
Υπάρχει συνταγή : Τούρτα αμαρέτο