Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπλακ Φόρεστ Νο 2

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 βάζα κομπόστα κεράσι καλά στραγγισμένα

Κρέμα

  • 600 γρ . Ανθότυρο
  • 250 γρ . Μυζήθρα
  • 2 φύλλα ζελατίνη
  • 150 γρ . Ζάχαρη
  • Σοκολάτα τριμμένη

Στη θέση του τυριού όμως μπορούμε να βάλουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής « Γιώτης » ή σαντιγί στο κουτί το μεταλλικό . Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο δημοφιλές το γλυκό αυτό !
2 κουτιά ερμόλ ή μόρφατ , που τα χτυπάμε με 15 κ , σ . ζάχαρη άχνη , 3 βανιλιές και λίγο κεράσι λικέρ να αφρατέψουν έως να διπλασιαστεί σε όγκο .

Οδηγίες

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
Στραγγίζουμε καλά τα κεράσια .
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και από το μακρύτερο μέρος κόβουμε σε 5 λωρίδες 8 εκατοστά την κάθε λωρίδα .
Σε κάθε λωρίδα βάζουμε τα κεράσια στη σειρά έτσι : οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic

Μετά το κάνουμε ένα ρολό σαν μπαστούνι και με τη ραφή στο κάτω μέρος .
Τα βάζουμε στο ταψί μέ ένα λαδόχαρτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά .
Μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν .

Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά τη ζεσταίνουμε να λιώσει .
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε και τη ζελατίνα μέσα .

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic

Σε μια πιατέλα βάζουμε τα 4 ρολά κοντά το ένα με το άλλο .
Επάνω μετά βάζουμε την κρέμα .
Μετά 3 ρολά και πάλι κρέμα
Μετά 2 ρολά και πάλι κρέμα
Nα έτσι
O
OO
OOO
Oooo

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic

Στο τέλος 1 ρολό και την υπόλοιπη κρέμα να καλύψει και να μη φαίνονται τα ρολά .
Βάζουμε για γαρνιτούρα τη σοκολάτα .

Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και τα κόβουμε για σερβίρισμα .

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη η συνταγή σου και μάλιστα βήμα- βήμα για να μη μάς ξεφύγει και καμιά λεπτομέρεια!!!!
Ευχαριστούμε, Bianka!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακότατο το αποτέλεσμα!! Σίγουρα και νόστιμο!
Μεταφορά στην κορυφή