Μπισκοτάκια τα μάτια των αγγέλων
- 300 γρ αλεύρι
- 80 γρ Φουντούκια, αλεσμένα
- 1 Βανίλια
- 100 γρ Ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγού
- 200 γρ Κρύο βούτυρο,
- 100 γρ. μαρμελαδα δαμασκηνα η φραγκοστάφυλα
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Αλεύρι, φουντούκια, ζάχαρη και βανίλια , τα ανακατεύουμε με μια κουταλα.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και δύο κρόκοι αυγού.
- Γρήγορα ζυμώνετε σε μια λεία ζύμη. Η ζύμη τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια κανουμε μικρες μπαλιτσες 2 ποντους μεγέθους , και τοποθετήστε σε ταψι με χαρτί ψησίματος.
- Με ενα ξύλινο κουτάλι σε κάθε μπαλιτσα πατήστε με πιεση. Βαζουμε το ζελέ φραγκοστάφυλου πανω στις λακουβιτσες.
- Τα αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστουν, τα ψήνομε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
- Μετά που θα βγουν απο το φουρνο και κρυώσουν, κοσκινίζετε πάνω από τα Ματια αγγελου την ζάχαρη άχνη (Husarenkrapfen).
Εγω τα εψησα και μετα εβαλα την ζεστη μαρμελαδα επανω και τα ξαναεβαλα για περιπου 7 λεπτα μεσα)