Μπισκότα με σοκολάτα και φουντούκια
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 350 γρ. (2 και 3/4 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 γρ.(1 κουταλάκι )μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. (2 1/2φλιτζ. τσαγιού) καβουρντισμένα και αλεσμένα φουντούκια
- 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 1/4 κουταλάκι (2γρ.) αλάτι
- 300 γρ.(1 1/2 φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη
- 250 γρ (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
Οδηγίες

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύετε το αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι και τα κοσκινίζετε όλα μαζί.
- Προσθέστε και τα αλεσμένα φουντούκια.
- Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Μειώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα του αλευριού.
- Ανακατεύετε για λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε την κουβερτούρα.
- Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετείτε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες ζύμης αρκετά αραιά.
- Ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά περίπου, εξαρτάται από το φούρνο, να πάρουν το χρώμα της φωτό, προσοχή να μην καούν.
Σχόλια
Αν τα ψήσουμε λιγότερο, υπάρχει περίπτωση να βγουν αφράτα και μαλακά;
Νόστιμα φαίνονται τα μπισκοτάκια σου Αλεξάνδρα και σίγουρα μυρωδάτα με το φουντουκάκι που περιέχουν!