Μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών πάνω σε σκορδόψωμο
-
Μισό κιλό κιμά ότι κρέατος θέλετε, ακόμα και κοτόπουλου
-
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
-
Μαϊντανό ψιλ/νο
-
1 κ.γλ. μουστάρδα
-
1 αυγό
-
2 φέτες ψωμιού ή ψωμιού του τοστ τριμμένο στο μπλέντερ
-
Αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα
- 1 κ.σ. βούτυρο ή λίγο λάδι
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Μισό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- Μισή κούπα λευκό κρασί που μέσα έχουμε διαλύσει μισό κύβο κρέατος
- 1 κούπα φρέσκια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- Αλάτι και πιπέρι ( με προσοχή)
-
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε μπιφτέκια σε ότι σχήματα θέλουμε.
-
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μέσα ροδοκοκκινίζουμε τα μπιφτέκια μας. Αν θέλουμε ψήνουμε τα μπιφτέκια στην ψηστιέρα ή το γκριλ.
-
Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε συνεχώς να μαραθούν για λίγο.
-
Ρίχνουμε το κρασί με το ζωμό και αφού εξατμιστεί για λίγο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
-
Αλατοπιπερώνουμε, αφού δοκιμάσουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού ή ψωμάκια, πού πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με λίγο λάδι και σκόρδο σε σκόνη.
Μπορούμε να σερβίρουμε χώρια τα μπιφτέκια από τη σάλτσα.
Μπορούμε επίσης τα μπιφτέκια να τα ψήσουμε στο γκριλ ή στην ψηστιέρα.