Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπεζεδάκια με Φουντούκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 3 ασπράδια
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • λίγη κανέλλα
  • 2 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο, αν έχουμε
  • λαδόκολλα για το ταψί
  • φουντούκια ολόκληρα για ντεκόρ
  • κουβερτούρα για το γλασάρισμα
Οδηγίες





Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε σιγά- σιγά την άχνη, στο τέλος τα αλεσμένα φουντούκια ,τις σταγόνες πικραμύγδαλο και την κανελλα  και ανακατεύουμε καλά

Βάζουμε στο ταψί του φούρνου την λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το υλικό και το βάζουμε σε μικρές αποστάσεις στο ταψί

Βάζουμε από ένα ολόκληρο φουντούκι στην μέση

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Όταν κρυώσουν, τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα

Λίγα μυστικά ακόμα
Τα διατηρούμε σε ένα τενεκεδένιο σκεύος, με ένα κομμένο μήλο μέσα, για να μας κρατάει υγρασία και να μην σκληραίνουν
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο το κέρασμά σου Bianka!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2009
Ευχαριστω Μαργκο,ειναι βαιβαια Χριστουγεννιατικη συνταγη αλλα εγω τα τρωω ολον τον Χρονο
χιχιχιχι
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραια ιδεα τα φουντουκια!Ευχαριστω .Μεχρι τωρα εφτιαχνα μπεζεδες ,αντε και το πολυ να τους ενωνα δυο δυο , ενδιαμεσα με κρεμα .Ειχα και το άγχος να μεινουν ολοασπροι.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009
Μπορεί αντί για φουντούκι να μπει αμύγδαλο ασπρισμένο, θα είναι καλό;
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια και πολύ εύκολα Μπιάνκα μου! Μπράβοοοοοο!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009
ναι Ηλιαννα μπορη
Μεταφορά στην κορυφή