Μπακλαβάς με ταχίνι και καρύδι
- 1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά ( εγώ δεν είχα και έβαλα κρούστας)
- 2 φλιτζάνια καρύδι αλεσμένο
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- (Προαιειτικά) 150 γραμ. σουσάμι πλυμένο, το οποίο το βαζουμε στο φούρνο να ψηθεί
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 μεγάλες κουταλιές του γλυκού μέλι
- φλούδα λεμονιου
- 1 φλιτζανι καλαμποκέλαιιο
- Αλέιφουμε το ταψί μας ή το πυρέξ μας όπως αυτό στη φωτογραφία που έχω.
- Ανοίγουμε το φύλλο μας και το κόβουμε όσο ειναι το ταψί μας , συνήθως στη μέση. Ετσι έχουμε γύρω στα 35 φύλλα
- Αλέιφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί μας με το καλαμποκέλαιο και οταν φτάσουμε στα 15 φύλλα το 15ο δεν το αλέιφουμε αλλά βάζουμε το ταχίνι το στρώνουμε με μία σπάτουλα, προσθέτουμε το σουσάμι και απο πάνω το καρύδι μεσα στο οποίο εχουμε προσθέσει τη ζάχαρη και την κανέλα .
- Ξαναβάζουμε τα φύλλα μας ένα ένα και τα αλέιφουμε πάλι με καλαμποκέλαιο .
- Όταν τελειώσουν χαράζουμε το γλυκό μας και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα, όταν πάρει βράση ξαφρίζουμε και μετα απο 2 με 3 λεπτά το σιρόπι μας ειναι έτοιμο.
- Περιχύνουμε το γλυκό μας με κρυο γλυκό και ζεστό σιρόπι ή ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
Σε τι θερμοκρασία τον ψήνεις και πόση ώρα περίπου;
Όταν ρίξουμε το σιρόπι μας το ταχίνι αυτόματα γίνεται γλυκό σαν αυτό που πουλάνε το έτοιμο με μέλι και Ηλιάννα φαντάσου το και με το καρύδι απο πάνω .
Εγώ το βάζω στους 170 βαθμους στον αερόθερμο μεχρι να πάρει χρώμα. Πόση ώρα ακριβώς δεν ξέρω πιστεύω γύρω στη μισή με τρία τέταρτα
Ευχαριστώ παντως για τα καλά σας λόγια