Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2814-zelempyra.jpg
Ζελέ σαν μπύρα



Μπακλαβάς με ταχίνι και καρύδι

recipe image
Προστέθηκε απόΡοδάνθη, Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 μεγάλα κομμάτια
  • 1  πακέτο  φύλλο  για  μπακλαβά ( εγώ  δεν  είχα  και   έβαλα   κρούστας)
  • 2   φλιτζάνια   καρύδι   αλεσμένο
  • 1  φλιτζάνι   ταχίνι
  • (Προαιειτικά)  150  γραμ.  σουσάμι  πλυμένο,  το  οποίο  το  βαζουμε  στο   φούρνο   να   ψηθεί
  • 1   κουταλιά  της   σούπας   ζάχαρη  κρυσταλλική
  • 1  κουταλάκι  του   γλυκού   κανέλα

Για   το  σιρόπι

  • 1 1/2  ποτήρι  ζάχαρη
  • 1    ποτήρι   νερό
  • 2   μεγάλες   κουταλιές  του  γλυκού  μέλι
  • φλούδα   λεμονιου
  • 1  φλιτζανι   καλαμποκέλαιιο
Οδηγίες
  1. Αλέιφουμε  το   ταψί  μας  ή   το   πυρέξ   μας  όπως   αυτό  στη   φωτογραφία   που   έχω.
  2. Ανοίγουμε  το   φύλλο  μας   και  το   κόβουμε  όσο  ειναι  το  ταψί  μας ,  συνήθως  στη   μέση. Ετσι   έχουμε  γύρω  στα   35  φύλλα
  3. Αλέιφουμε  κάθε   φύλλο  που   βάζουμε  στο   ταψί  μας   με   το  καλαμποκέλαιο   και   οταν   φτάσουμε   στα   15  φύλλα   το  15ο  δεν  το   αλέιφουμε   αλλά   βάζουμε  το   ταχίνι   το  στρώνουμε  με  μία  σπάτουλα,  προσθέτουμε   το   σουσάμι   και   απο   πάνω   το   καρύδι  μεσα   στο   οποίο   εχουμε  προσθέσει   τη   ζάχαρη   και   την   κανέλα .
  4. Ξαναβάζουμε  τα   φύλλα  μας   ένα   ένα  και   τα   αλέιφουμε  πάλι  με  καλαμποκέλαιο .
  5. Όταν   τελειώσουν  χαράζουμε  το  γλυκό  μας  και   το   ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για   το  σιρόπι
  1. Βάζουμε  όλα  τα   υλικά  μας  σε   κατσαρόλα,  όταν   πάρει   βράση  ξαφρίζουμε  και  μετα   απο   2  με  3  λεπτά   το   σιρόπι  μας  ειναι   έτοιμο.
  2. Περιχύνουμε  το   γλυκό  μας   με  κρυο   γλυκό  και  ζεστό   σιρόπι  ή   ζεστό   γλυκό   και     κρύο  σιρόπι.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Δεν έχω ξανακούσει να μπαίνει ταχίνι στον μπακλαβά. Πρωτότυπο ακούγεται!!!!!!.....αλήθεια τι ποσθέτει στον μπακλαβά το ταχίνι; Σε τι διαφέρει από τον κλασικό μπακλαβά; Η ιδέα μού αρέσει πολύ γιατί το ταχίνι είναι ένα υγιεινό υλικό που καλό είναι να το χρησιμοποιούμε συχνά στη διατροφή μας.

Σε τι θερμοκρασία τον ψήνεις και πόση ώρα περίπου;
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θεσπέσιος και πρωτότυπος ο μπακλαβάς σου Ροδάνθη! Θα είναι σίγουρα νόστιμος!
Σχόλιο από Ροδάνθη , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λοιπόν είναι ένα γλυκό που φτιάχνουμε εδώ . Προσωπικά μου αρέσει χωρίς το σουσάμι.
Όταν ρίξουμε το σιρόπι μας το ταχίνι αυτόματα γίνεται γλυκό σαν αυτό που πουλάνε το έτοιμο με μέλι και Ηλιάννα φαντάσου το και με το καρύδι απο πάνω .
Εγώ το βάζω στους 170 βαθμους στον αερόθερμο μεχρι να πάρει χρώμα. Πόση ώρα ακριβώς δεν ξέρω πιστεύω γύρω στη μισή με τρία τέταρτα
Ευχαριστώ παντως για τα καλά σας λόγια
Μεταφορά στην κορυφή