Μπακλαβάς με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και καρύδι
- 400γρ.φύλλο κρούστας,
- 1 1/2φλ.λιωμένο βούτυρο,
- 2κ.σ.ζάχαρη,
- 1κ.σ.κανέλα.
Γέμιση
- 1 1/2φλ.γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο και σταγγισμένο,
- 1 1/2φλ.μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια,
- 2φλ.καρυδόψυχα ψιλοκομμένη.
Σιρόπι
- 3φλ.ζάχαρη,
- 3φλ.νερό,
- 1 φλούδα πορτοκαλιού,
- 1 ξυλάκι κανέλας,
- 1/2 λεμόνι το χυμό του.
- Σε καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τα υλικά.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα απλώνουμε πάνω στα βουτυρωμένα φύλλα. Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα σκεπάζουμε τον μπακλαβά. Σπρώχνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Χαράζουμε κομμάτια με κοφτερό μαχαιράκι.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε και περιχύνουμε τον μπακλαβά Ψήνουμε στους 170β. στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα περίπου.
- Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά 5 λεπτά, προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά περιχύνουμε με το μισό σιρόπι ζεστό, αφήνουμε να απορροφήσει και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι!!
- Τέλειες γεύσεις που κάνουν τον μπακλαβά μας διαφορετικό και πεντανόστιμο!Το ταψί που χρησιμοποιούμε είναι 32εκ.
- Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!
για όσους νηστεύουν μπορούν ν'αντικαταστήσουν το βούτυρο με λάδι ή φυτική μαργαρίνη.
Ευχαριστώ Ηλιάννα που απάντησες:))))