Μπακαλιάρος τηγανητός
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1200 γραμμάρια μπακαλιάρο παστό.
- Αλεύρι 1/2 κιλό περίπου.
- 1 κουτάκι μπύρα ,
- αλάτι, πιπέρι.
- 1-2 κουταλιές σούπας λάδι.
- 2 ασπράδια αυγών.
- Λεμόνι φέτες.
- Άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
- 24 ώρες πριν τον μαγειρέψουμε κόβουμε τον μπακαλιάρο σε ομοιόμορφα κομμάτια ,όσο είναι δυνατόν. Τον βάζουμε να ξαρμυρίσει σε μπόλικο νερό και το αλλάζουμε πολλές φορές.
- Τον σουρώνουμε και αφαιρούμε τα εξωτερικά μεγάλα κόκαλα .Τον σκουπίζουμε να μην έχει νερά καθόλου.
- Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι μας και βάζουμε 1 ποτήρι κρασιού μπύρα, λίγο αλάτι ,μαυροπίπερο και το λάδι (2κουτ) .Αρχίζουμε να ανακατεύουμε τον χυλό μας και προσθέτουμε αλεύρι για να γίνει πολύ πηχτός
- .Τον αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πρίν τον χρησιμοποιήσουμε και τότε χτυπάμε 2 ασπράδια αυγού σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο χυλό, προσθέτουμε επίσης και τον άνηθο η μαϊντανό .
- Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
- Τα σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και σκορδαλιά με καρύδια!
Σχόλια
Πολύ καλό Ειρήνη,θα φτιάξω αύριο κι εγώ τον μπακαλιάρο μου τηγανιτό!!