Μπακαλιαράκια σκορδάτα
- 1 κ. μπακαλιαράκια
- 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
- αλατοπίπερο.
- Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το χυμό και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά χτυπώντας με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε λαδωμένο ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς, τοποθετούμε τα ψάρια μας σε μια σειρά. Αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ρίχνουμε το νερό στο πυρέξ προσέχοντας να μην πέσει πάνω στα ψάρια και τα ξεπλύνει από το λαδολέμονο τους.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα ψάρια ψήθηκαν αλλά δεν στέγνωσαν.
- Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά περιχυμένα με το ζουμάκι τους και σαλάτα εποχής.
Η συνταγή από εδώ: http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/2014/03/bakaliarakia-sto-fourno-me-skordato-ladolemono.html