Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μουσακάς της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τρίτη, 24 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Μουσακάς νόστιμος εύκολος και για τους πιο άσχετους στη κουζίνα , με όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της Ανατολής . Δεν έχει να ζηλέψει κανέναν άλλον .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες τηγανισμένες σε σπορέλαιο .
5 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε φέτες , ξεπικρισμένες και τηγανισμένες

Γέμιση
1 / 2 φλ . και λιγότερο λάδι
700 γρ . κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στο μούλτι
4-5 ντομάτες μικρές πολύ ώριμες
1 κουταλιά κοφτή της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
δύο δαφνόφυλλα που θα τα πετάξουμε φυσικά μετά το βράσιμο της γέμισης

μπεσαμέλ
1 κιλό γάλα φρέσκο
1 φλ / νι αλεύρι
2 κ . σ . βιταμ μαλακό
2 αβγά
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο και περισσότερο
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 μεγ . Φλ / νι . κεφ / γραβιέρα ή ό , τι τυρί θέλετε .

Οδηγίες

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό . χαρτί αλατίζοντας ελαφρά .

Φτιάχνουμε τη γέμιση με τη σειρά που είναι γραμμένα και βράζει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του .

Στρώνουμε πρώτα τις μισές πατάτες και τις μισές μελιτζάνες , ρίχνουμε τη γέμιση του κιμά , πάλι στρώσεις πατάτες μελιτζάνες και φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ .

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε το γάλα . Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με το σύρμα ζαχαροπλ / κής να διαλυθεί καλά και ρίχνουμε όλα τα υλικά με τη σειρά εκτός του τυριού .

Ανακατεύουμε να πήξει . Στην αρχή δυνατή φωτιά και μετά την χαμηλώνουμε όσο πλησιάζουμε στο τέλος . Δεν διακόπτουμε καθόλου το ανακάτεμα . Όταν πήξει ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά καλά . Είναι τόσο απλός ο τρόπος αυτός της μπεσαμέλ γιατί δεν κάνει ποτέ κόμπους και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο , σαν να καβουρντίζεις το αλεύρι μες το βούτυρο .

Στρώνουμε και αυτήν από πάνω , προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς αντίσταση και ψήνουμε για 15 ' , μετά κατεβάζουμε στους 200 βαθμούς . . Όταν ροδίσει καλά η επιφάνειά του είναι και ψημένο .

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μοσχοκάρυδο του δίνει μια τέλεια γεύση και δεν είναι βαρύ φαγητό πιστέψτε με γιατί το περισσότερο λάδι το έχει απορροφήσει το χαρτί κουζίνας . Επιτέλους δεν το φτιάχνουμε και κάθε μέρα .... μπορούμε να το κάνουμε λάιτ , αν τα ψήσουμε με λίγο λαδάκι στο γκριλ , αλλά δεν είναι το ίδιο το αποτέλεσμα .

Αλλά το πιο καλό είναι με τη μπεσαμέλ που γίνεται με τόσο απλό τρόπο .
Αυτή τη συνταγή της μπεσαμέλ κάνω και για το παστίτσιο και γίνεται χάρμα .

Το ξεπίκρισμα γίνεται βάζοντας τις φέτες μελιτζάνας σε μια κούπα με νερό και μια μεγάλη κουταλιά αλάτι για μια ώρα . Μετά τις ξεπλένεις και τις στύβεις με τρόπο να μη λιώσουν . Η ανατολίτισσα μανούλα μου το έβαζε και στον ήλιο για να ξεπικρίσουν έλεγε πιο καλά ..

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010
Μας λύνεις αναλυτικότατες οδηγίες, Σοφία, γιαυτόν τον καταπληκτικό μουσακά!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό ο μουσακάς! Τα τελευταία χρόνια τον φτιάχνω με την εκδοχή που αναφέρεις Σοφία, ψήνοντας πατάτες και μελιτζάνες στο γκριλ, με λάδι όσο πιάνει το πινέλο. Γίνεται υπέροχος με όλη του τη νοστιμιά χωρίς να σε λιγώνει το λάδι. Επίσης, πασπαλίζω και λίγη φρυγανιά τριμμένη πριν στρώσω τον κιμά για να απορροφήσει λίγο τα υγρά. Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!
Μεταφορά στην κορυφή