Μουσακάς με αγκινάρες

Οι αγκινάρες όπως και να μαγειρευτούν είναι πολύ νόστιμες και υγιεινές. Αν τις αγαπάτε φτιάξτε αυτόν τον μουσακά και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
- 16 αγκινάρες.
- 750 γραμμάρια κιμά.
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Ένα κουτί ντοματάκια σε καρεδάκια.
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
- 1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο.
- Ένα καρότο τριμμένο.
- Δυο κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο.
- Αλάτι, Πιπέρι.
- 1/2 κούπας λάδι.
- 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα.
Για τη μπεσαμέλ.
- 100 γραμμάρια βούτυρο.
- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 λίτρο γάλα.
- 2 κρόκους αυγών.
- Λίγο αλάτι, Πιπέρι.
- Ελάχιστο μοσχοκάρυδο.
- 50 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με τον χυμό ενός λεμονιού. Προσέχουμε να μη μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το λάδι τα κρεμμύδια και λίγο πιπέρι . Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια το καρότο το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά χωρίς νερό μέχρι να μείνει με το λάδι του. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
- Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ με τον τρόπο που ξέρουμε. Προσθέτουμε και το τυρί.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε ομοιόμορφα τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε τις αγκινάρες με τον κιμά μέσα στον οποίο έχουμε βάλει δυο κουταλιές από τη μπεσαμέλ.
- Ρίχνουμε επάνω τη μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Τα υλικά που δίνω στη συνταγή είναι για ένα ταψί διαστάσεων 28Χ40.