Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μους με Κυδώνι

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

Για τη μους

  • 200 γραμμ. Ανθότυρο η Ρικότα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 80 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Κυδώνι πελτέ

  • Κυδώνια
  • Ζάχαρη
  • Νερό
  • Χυμό λεμονιού
  • Βανίλια
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο μίξερ το ανθότυρο, το λεμόνι, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε σιγά- σιγά την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Φορμάρουμε σε κουπάτ, αφού έχουμε στρώσει  με φιλέ αμυγδάλου  και αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Μόλις πήξει καλά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε το πελτέ κυδώνι στην επιφάνεια, γαρνίροντας με φιλέ αμυγδάλου

Κυδώνι πελτέ

  1. Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε  κομμάτια
  2. Τα βάζετε όλα, μέσα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό
  3. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και τα βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν.
  4. Βάζετε επάνω σε λεκάνη ένα τρυπητό και στρώνετε μέσα ένα τουλπάνι.
  5. Αδειάζετε μέσα τα βρασμένα κυδώνια  με το χυμό και τα αφήνετε να στραγγίσουν μερικές ώρες.
  6. Τα πιέζετε ελαφρά για να μη θολώσει ο χυμός.
  7. Μετράτε το χυμό με φλιτζάνι τσαγιού
  8. Τον βράζετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά και προσθέτετε ¾ του φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι τσαγιού χυμό.
  9. Ανακατεύετε μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά επί 15 λεπτά.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη αυτή η συνταγή σου, Ντίνα!!!Το κυδώνι αυτής της εποχής του πάει πολύ.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικό και δροσερό! Το δε κυδώνι υπέροχο σε όλες του τις μορφές!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2009
Σφακιανέ γράψε την ερώτησή σου στην ενότητα "σχολιάζω δημ/νες συνταγές" για να σου απαντήση η Ντίνα ,αλλά η ρικότα είναι τυρί ιταλικό όμοιο με αθότυρο δικό μας.
Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2009
Ενα γλυκό εύκολο και light!!!5 σκούφους
Νανά για πές μας πώς κάνεις τη μαρμελάδα κυδώνι?
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2009
Θα παρεις απαντηση ,αγαλι αγαλι .
Τυρί ρικόταειναι φρέσκο αγελαδινό τυρί, με πολύ γλυκιά γεύση και κρεμώδη υφή. Ιταλικής καταγωγής.
Και αν μου ξαναπεις να λεω το ανθοτυρο αθοτυρο θα ψωνιζω ,ρικοτα .(πλακα σου κανω για να σε προλαβω γιατι εισαι ετοιμος να μου πεις να παιρνω ελληνικα τυρια ) ,απλως η ρικοτα δινει καλυτερο αποτελεσμα σε αυτου του ειδους τα γλυκα λογω της υφης της .
Μεταφορά στην κορυφή