Μοσχαρίσια φιλέτα με μπύρα,μουστάρδα και κρουτόν
- Μοσχαρίσια φιλέτα κομμένα σε κύβους,
- 1 κουτάκι μπύρα,
- 2 κ.σ. μουστάρδα,
- 2 κ.σ. βιτάμ culinesse,
- 2 δαφνόφυλλα,
- 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό,
- 1 φλ. λάδι,
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο,
- 5-6 σκ. σκόρδο σε φετάκια,
- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη(προαιρετικά),
- χυμός ενός λεμονιού,
- 4 φέτες ψωμί του τοστ,
- 2 κ.γλ. αλεύρι,
- αλατοπίπερο.
Για το ρύζι
- 2 φλ. ρύζι τύπου Αμερικής ή όποιο θέλετε εσείς,
- 1 κ.σ. βιτάμ,
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου,
- πιπέρι,αλάτι με προσοχή,
- ξύσμα ενός λεμονιού,
- 1/2 ποτ. κρασί λευκό,
- 4 φλ. νερό,
- αν θέλουμε περισσότερη γεύση λεμόνι βάζουμε τον χυμό 1/2 λεμονιού.
- Σοτάρουμε στο λάδι τα κυβάκια φιλέτου να ροδίσουν καλά,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι το φαγητό και σβήνουμε με την μπύρα ανακατεύοντας καλά!!Ρίχνουμε την μουστάρδα,τη ζάχαρη,τα δαφνόφυλλα,το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.Σιγοψήνουμε 35 λεπτά περίπου.
- Κόβουμε σε κομματάκια τις φέτες ψωμιού και τις σοτάρουμε στο βιτάμ,φτιάχνοντας τα κρουτόν.Τα ρίχνουμε πάνω στο φαγητό,ανακατεύουμε με προσοχή και αφήνουμε στη φωτιά 5 λεπτά ακόμα!!
- Τέλος περιχύνουμε με το φαγητό με το χυμό λεμονιού και σβήνουμε!!!Σερβίρουμε με ρυζάκι ή χυλοπιτάκι!
- Για το ρύζι: Σοτάρουμε στο βιτάμ το ρύζι σβήνουμε με το χυμό(αν τον βάλουμε)ή με 1/2 ποτηράκι κρασί,ρίχνουμε το νερό,τον κύβο,αλατοπίπερο και ξύσμα και βράζουμε!!!
- Το λεμόνι μόλις το ρίξετε σβήστε τη φωτιά θα μείνει το άρωμά του χωρίς να αλλοιωθεί καθόλου!!Το σερβίρουμε με ρύζι με ξύσμα λεμονιού γευστικό και πολύ ταιριαστό!!
- Αλλη μια νόστιμη συνταγή από την Ελαϊς!!