Μοσχάρι με μπέικον, μανιτάρια και μπύρα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- μοσχάρι σε μερίδες,
- 2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι,
- 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι,
- 4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες,
- 5-6 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση,
- 1 βαζάκι μανιτάρια μικρά ολόκληρα η σε φέτες,
- 3 νεροπότηρα μπύρα,
- 5 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλους κύβους,
- 1 κ.σ. πελτέ ή πουμαρό 1/2 φλ.
- 1 κ. γλ. ζάχαρη,
- 1/2 φλ. αλεύρι,
- 2-3 κ.σ. βούτυρο ή λάδι,
- θυμάρι, δαφνόφυλλα και αλάτι.
Οδηγίες
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας μας.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλάτι, τα πιπέρια και το κρέας να καλυφθεί -αλευρωθεί καλά.
- Σοτάρουμε στο βούτυρο ή το λάδι ή μισό –μισό,το κρέας να ροδίσει, ρίχνουμε το μπέικον, κρεμμύδια-σκόρδο, μανιτάρια, να σοταριστούν κι αυτά.
- Αναμειγνύουμε την μπύρα με τον πελτέ ή το πουμαρό και τη ζάχαρη,ρίχνουμε στο κρέας.Προσθέτουμε θυμάρι και δαφνόφυλλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιβράζουμε 45' με 1 ώρα περίπου.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
Σχόλια
Ωραία αρώματα θα έχει αυτό το μοσχαράκι!!