Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχάρι λεμονάτο με πουρέ

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017
none
Περιγραφή

Αγαπημένο,νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 καρότα
  • λίγο σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • χυμό 3 λεμονιών
  • λαδι,
  • αλάτι,πιπέρι
  • θυμάρι ή ρίγανη .
  • Για τον πουρέ πατάτας:
  • 10 μέτριες πατάτες
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • Αλάτι,
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το κρέας,το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το μοσχάρι με το ελαιόλαδο ,ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα,το σκόρδο σε φέτες και τα καρότα,αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, το θυμάρι ,το σέλινο χοντροκομμένο {προαιρετικά}, χαμηλώνουμε την φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας περίπου 1-1:30 ώρα.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα .
  4. Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους , τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν . Ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  5. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με σύρμα σε πουρέ .
  6. Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο . Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  7. Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας . Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
  8. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας με τον πουρέ!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή