Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

165-pitsa1.jpg
PIZZA



Φιλέτο γαλοπούλας σε σάλτσα με πιπεριές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και υγειινή συνταγή σε 2 παραλλαγές , σε μορφή σάλτσας ή σε 4 με 6 φιλετάκια ολόκληρα για εντυπωσιακή εμφάνιση.

Συστατικά
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας περίπου 1κιλό κομμένο μπουκίτσες ή στη δεύτερη παραλλαγή σε λεπτές φέτες
  • Λίγο λάδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές λωρίδες λεπτές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κονκασέ ντομάτα πολτοποιημένη ή μισό πουμαρό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι φρ. Δεντρολίβανο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κύβο κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  2. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τέλος την ντομάτα.
  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου αν τα κομμάτια είναι μικρά για σάλτσα ή 30 λεπτά περίπου αν τα φιλέτα μας είναι μεγάλα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό
  4. Όταν τα φαγητό μας είναι έτοιμο, φτιάχνω τη σάλτσα γιαουρτιού ως εξής: αφαιρώ λίγο από τη σάλτσα του φαγητού μας σε ένα πιάτο και προσθέτω μέσα το γιαούρτι λίγο λίγο , ανακατεύω ώστε να έχω μια πηκτή σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία . Αυτήν τη σάλτσα την ανακατεύω σιγά σιγά στο φαγητό της κατσαρόλα μου, και έτσι έχω μια ωραία παχύρευστη σάλτσα και υγειινή που αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος. Την ζεσταίνω για 2-3 λεπτά στη χαμηλή φωτιά και κατεβάζω το φαγητό από τη φωτιά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην πρώτη παραλλαγή με τα μικρά κομμάτια γαλοπούλας που έχει τη μορφή σάλτσα, σερβίρω με μακαρόνια συνήθως. Ενώ στην δεύτερη παραλλαγή με τα ολόκληρα φιλετάκια γαλοπούλας, που το φτιάχνω για τραπέζι, συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή