Μοσχάρι λεμονάτο με λαχανικά
- 1 - 1 1/2 κ. μοσχάρι σε μερίδες,
- 2 κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια,
- 2 -3 καρότα σε ροδέλες ή μπαστουνάκια,
- 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα,
- 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες ,
- σέλερι ή σέλινο{αρκετό},
- ρίγανη ,μπαχάρι, αλατοπίπερο,
- 1/2 κρασοπότηρο λάδι ,
- χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια,
- 1 κ.σούπας κορνφλάουρ,
- 2 φλ. ζεστό νεράκι.
- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια, κύβους ή ροδέλες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το μοσχάρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί ανακατεύοντας και ρίχνουμε το νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε ρίγανη,μπαχάρι ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Τέλος ενώνουμε τον χυμό λεμονιών με το κορνφλάουρ ,ρίχνουμε καυτό ζουμάκι του φαγητού και περιχύνουμε ,κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού και αφήνουμε να δέσει - χυλώσει η σάλτσα μας!
Αν θέλουμε προσθέτουμε πατάτες και πράσα . Η συνταγή από εδώ:http://www.delightfularea.com/mosxari-lemonato-me-laxanika/