Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1031-marmelada portokali b.jpg
Mαρμελάδα Πορτοκάλι



Μικρά ψαράκια σουβλάκι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 30 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ένα εμφανίσιμο μεζεδάκι για να συνοδέψει το ουζάκι μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό γαύρο φρέσκο ή σαρδέλα φιλεταρισμένα (χωρίς το κόκκαλο)
  • 2-3 πιπεριές κόκκινες, πράσινες ή χρωματιστές
  • μερικά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ½ κ.γλ. ρίγανη
  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • 1 λεμόνι
  • ½ φλ. λάδι
Οδηγίες
  1. Φιλετάρουμε το γαύρο ή τη σαρδέλα, εγώ το έκανα με γαύρο, βγάζοντας το κόκκαλο και ανοίγοντας το ψαράκι σε 2 φιλέτα. Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε καρέ στο μέγεθος του ψαριού ρολό.
  2. Περνάμε εναλλάξ το γάβρο (σε ρολό) με τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στα καλαμάκια. Αν ο γαύρος ή η σαρδέλα είναι μεγάλα, θα ρολάρουμε 1 φιλέτο, αν είναι μικρότερα, τοτε θα ρολάρουμε 2 φιλέτα μαζί.
  3. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών με το λάδι και μαρινάρουμε με το μείγμα τα σουβλάκια μας για λίγη ώρα. Έπειτα τα ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ή και στα κάρβουνα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε λεμονάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κάνουμε και μικρά ή μεγάλα σουβλάκια!

Ενας εύκολος τρόπος να φιλετάρουμε το γαύρο μας είναι να κόψουμε το μισό μέρος του κεφαλιού και μετά να τραβήξουμε το κεφάλι, ώστε να βγουν τα εντόστια. Στη συνέχεια βάζοντας τον αντίχειρα πάνω στο κόκκαλο, ξεχωρίζουμε το κρέας από το κόκκαλο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή