Μια αλλοιώτικη πάστα φλώρα
- 1φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη.
- 4 αυγά.
- 3 κουταλάκια μπέκιν.
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
- 2&1/2 φλιτζάνια αλεύρι.
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό.
- 800 γραμμάρια μαρμελάδα βερύκκοκο,χτυπημένη με το σύρμα .
- Άρωμα βανίλιας.
- Για το σιρόπι:
- 1&1/2 φλιτζάνι νερό,
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη ,
- χυμό μισού λεμονιού.
- Χτυπάμε την μαρμελάδα με το σύρμα λίγη ώρα.
- Χτυπάμε το βούτυρο ,προσθέτουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε και τα αυγά.
- Στην συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέκιν και το προσθέτουμε εναλλάξ με την μαρμελάδα στο μείγμα των αυγών,ώσπου να τελειώσουν τα υλικά Βάζουμε και την βανίλια.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 νούμερο και το ψήνουμε στους 180βαθμούς περίπου 45 λεπτά η έως ότου βγεί το πηρούνι στεγνό απο μέσα που θα το μπήξουμε.
- Έχουμε βράσει τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά το κρυώσαμε ,και σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με κρύο σιρόπι!
Μπορούμε να γαρνίρουμε με βερύκκοκα φετούλες η και σαντιγύ!
Η συνταγή είναι της φίλης μου της Tzeni Master Ghef!