Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

260-milfeigfraoylesken.jpg
Μιλφέιγ με φράουλες



Μηλότουρτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009
none
Συστατικά
Παντεσπάνι
  • 5 κ.σ. Αλεύρι
  • 5 κ.σ. Ζάχαρη
  • 5 κ.σ. Γάλα
  • 5 κ.σ. Λάδι
  • 2 Αυγά
  • ½ σακουλάκι Μπεκιν
Κρέμα
  • 5 μεγάλα Μήλα
  • 4 Φύλλα Ζελατίνα
  • 250 γρ Νερό
  • 1 Κούπα Ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 60 γρ Ανθός Αραβοσίτου Βανίλια
  • 2 κ.σ. χυμό Λεμόνι
  • 2 Αυγά
  • 200 γρ Κρέμα Γάλακτος
Οδηγίες

Παντεσπάνι

  1. Χτυπάτε στο Μίξερ το Αλεύρι με το Μπέικιν , Ζάχαρη, Γάλα, Λάδι και τα Αυγά.
  2. Βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα με στεφάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  3. Αφήνετε να κρυώσει

Κρέμα

  1. Βάζετε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει.
  2. Τρίβετε τα μήλα στον τρίφτη ( χοντροτρίβετε) και προσθέστε τα υλικά εκτός από τη ζελατίνα, τα αυγά   και την κρέμα γάλακτος.
  3. Βράστε τα όλα μαζί ανακατεύοντας .
  4. Στο καυτό μίγμα ρίχνετε τα 2 αυγά λίγο χτυπημένα και την ζελατίνα και  αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  5. Γύρω από το παντεσπάνι βάζετε το στεφάνι από την φόρμα και το γεμίζετε με την κρύα Κρέμα
  6. Χτυπάτε την Κρεμά Γάλακτος καλά να αφρατέψει ,και γαρνίρετε την κρύα τούρτα.
  7. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα .
  8. Πασπαλίζουμε την τούρτα μας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα .
Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009
Οταν λές ρίχνουμε στο καυτό μείγμα τα αυγά,ήθελα να σε ρωτήσω δεν υπάρχει κίνδυνος τα αυγά να ψηθούν.Όπως είπε και η Ηλιάννα απο Σεπτέμβρη που θα αρχίσουν τα μήλα να είναι σιγα- σιγα στον καιρό τους σκέφτομαι να την φτιάξω πρέπει να είναι πολύ ωραία.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009
τα Αυγα τα ριχνουμε στο τελος οταν βρασουν τα μηλα τα χτυπαμε λιγο με ενα πηρουνι και τα ριχνουμε στα μηλα ανακατευωντας δυνατα οχι δεν ψηνονται
Μεταφορά στην κορυφή