Μηλόπιτα τριαντάφυλλο

Εμφανίσιμη μηλόπιτα με λωρίδες από γλυκό ζυμαράκι και φέτες μήλου που σχηματίζουν ένα τριαντάφυλλο.
Ζύμη:
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 3/4 φλ. γάλα,
- 2 κ.σ. βιτάμ,
- 2-3 κ. σ. ζάχαρη,
- 1 1/2 κ. γλ. μαγιά,
- 1/2 κ. γλ. αλάτι.
Γέμιση:
- 2 μεγάλα ή 3 μέτρια μήλα,
- 1 κ. σ. καστανή ή κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.γλ. κανέλα για τα μήλα.
- Για το ζυμαράκι βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, μαγιά, αλάτι και ζάχαρη.
- Σε μπρίκι βάζουμε το γάλα με το βιτάμ να ζεσταθούν και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι, ζυμώνουμε μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μέρη ,ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε λωρίδες.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, κόβουμε λεπτές φέτες τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ξεκινάμε από το κέντρο του βάζοντας μια λωρίδα τυλιγμένη σε ρολό όχι σφιχτό! ανάμεσα βάζουμε 2 μικρές φέτες μήλου. Ετσι συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες ζύμης και τα μήλα βάζοντας πάντα ανάμεσα στις λωρίδες τις φέτες μήλου. Τελειώνοντας θα έχουμε ένα ζυμαρένιο τριαντάφυλλο , αλείφουμε με λίγο λάδι ή βιτάμ. Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20-30 λεπτά περίπου να ροδίσει. Βγάζουμε και όπως είναι ζεστή από το φούρνο την αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Η συνταγή είναι για 2 μικρότερες μηλόπιτες γι αυτό και μοιράζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη, εγώ έφτιαξα μια μεγάλη σε 22άρι στρογγυλό ταψάκι, δεν χρειαζόταν να ανοίξω 2 φύλλα. Έβαλα καστανή ζάχαρη αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε καστανή και στο ζυμαράκι βάλτε και τις 3 κουταλιές ζάχαρη αν το θέλετε γλυκό.