Μηλόπιτα της γιαγιάς
- 150 γρ γιαούρτι Στραγγιστο
- 6 κ σ λάδι ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 75 γρ ζάχαρη
- 1 βανιλια
- 1 πρεζα αλάτι
- 300 γρ αλεύρι
- 1 μπεκιν
Για την Γέμιση
- 500 γρ μήλα καθαρισμένα και σε κομματάκια
- Ζάχαρη μόνο 5 κ σ
- Σταφίδες 100 γρ σε ρούμι μουλιασμενες
- 2 κ σ χυμο λεμόνι
- 1 άνθος αραβοσίτου με γεύση βανιλια από αυτή που την βράζουμε ανακατεμενη με 100 γρ νερό
- Και αμύγδαλα
- Για την ζύμη: Ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά μαζί , αν η ζύμη μας είναι σφιχτή βάζουμε 1-2 κ σ γάλα, αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί, φουσκώνει λίγο !
- Για την Γέμιση: Τα βάζεις όλα αυτά στη φωτιά να βράσουν για 2 λεπτα.
- Στη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα. Τη ζύμη τη μοιράζεις σχεδόν στα δυο ένα μέρος είναι για βάση και το άλλο το κάνεις κορδόνια και τα βάζεις επάνω στη γέμιση
- Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 190-200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτα.




