Μηλόπιτα της Άνοιξης
ζύμη
- 150 γρ βούτυρο
- 45 γραμμάρια πάστα αμυγδάλου, αν δεν εχετε, βαλτε λιγο περισοτερο αλευρι και λιγες σταγονες λαδι γευση πικραμυγδαλο
- 75 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 250 γρ αλεύρι
γέμιση
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ αμύγδαλα αλεσμενα
- 10 γρ κορνφλαουερ
- 2 αυγά
- 4 μήλα σχεδον
- 120 γρ μαρμελαδα πορτοκαλι
για το άλειμμα μετά το ψήσιμο
- 50 γρ λικέρ πορτοκαλιού
- 60 γρ νεράντζι η πορτοκαλι μαρμελαδα
- ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- Με τα πρωτα 5 υλικα κανουμε μια ζυμη, την βαζουμε σε μεμβρανη και για 12 ωρες στο ψυγειο. Αναβουμε τον φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους.
- Σε μια φορμα 24-26α με στεφανι βαζουμε τη ζυμη μεσα και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο καπου στα 15 λεπτα, κοιταμε να παρει λιγο μονο χρωμα. Βγαζουμε την φορμα απο τον φουρνο και αλείφουμε λιγο απο την μαρμελαδα
- Κανουμε τη γέμιση: Χτυπαμε το Βούτυρο με ζάχαρη άχνη καλα, ριχνουμε τα αλεσμενα αμύγδαλα, το κορν φλάου, προσθέτουμε και τα αυγά τα χτυπαμε λιγο, για να μην διαχωριστούν τα αυγα απο το μειγμα αλλα αν συμβει αυτο ,μην το φοβηθείτε. Θερμάνετε για λίγο τη ζυμη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε σε τέταρτα, κάθε τεταρτο το χαραζουμε δύο έως τρεις φορές.
- Ριχνουμε μεσα στη φορμα το μείγμα και ριχνουμε με ενα κουταλι τη μαρμελάδα πορτοκάλι. βαζουμε επανω τα μηλα αλλα οχι να ακουμπά το ενα με το άλλο.
- Ψήνουμε στους 160 ° C αέρα για περίπου 45 λεπτά. Μετά το ψήσιμο αμέσως το βρεχουμε με το λικερ πορτοκαλι.
- Ζεσταινουμε την μαρμελάδα και με ενα πινελο αλειφουμε ολη την επιφάνεια του γλυκου
και γαρνιρουμε με αμύγδαλα ψιλοκομμένα.





Τέλεια Μπιάνκα!μπράβο!