Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλόπιτα της Άνοιξης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ζουμερή και αρωματική μηλόπιτα!!!

Συστατικά

ζύμη

  •     150 γρ βούτυρο
  •     45 γραμμάρια πάστα αμυγδάλου, αν δεν εχετε, βαλτε λιγο περισοτερο αλευρι και λιγες σταγονες λαδι γευση πικραμυγδαλο
  •     75 γρ ζάχαρη άχνη
  •     1 αυγό
  •     250 γρ αλεύρι

γέμιση

  •     100 γρ βούτυρο
  •     100 γρ ζάχαρη άχνη
  •     100 γρ αμύγδαλα αλεσμενα
  •     10 γρ κορνφλαουερ
  •     2 αυγά
  •     4 μήλα σχεδον
  •     120 γρ μαρμελαδα πορτοκαλι

    για το άλειμμα μετά το ψήσιμο

  •     50 γρ λικέρ πορτοκαλιού
  •     60 γρ νεράντζι η πορτοκαλι μαρμελαδα
  •     ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Οδηγίες

  1. Με τα πρωτα 5 υλικα κανουμε μια ζυμη, την βαζουμε σε μεμβρανη και για 12 ωρες στο ψυγειο.     Αναβουμε τον φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους.
  2.     Σε μια φορμα 24-26α με στεφανι βαζουμε τη ζυμη μεσα και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο καπου στα 15 λεπτα, κοιταμε να παρει  λιγο μονο χρωμα.  Βγαζουμε την φορμα απο τον φουρνο και αλείφουμε λιγο απο την μαρμελαδα
  3.   Κανουμε τη γέμιση:    Χτυπαμε το Βούτυρο με ζάχαρη άχνη καλα,  ριχνουμε τα αλεσμενα αμύγδαλα, το κορν φλάου,  προσθέτουμε και τα αυγά τα χτυπαμε λιγο, για να μην διαχωριστούν τα αυγα απο το μειγμα αλλα αν συμβει αυτο ,μην το φοβηθείτε. Θερμάνετε για λίγο τη ζυμη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
  4.  Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε σε τέταρτα, κάθε τεταρτο το χαραζουμε δύο έως τρεις φορές.
  5.  Ριχνουμε μεσα στη φορμα το μείγμα και ριχνουμε με ενα κουταλι τη μαρμελάδα πορτοκάλι.    βαζουμε επανω τα μηλα αλλα οχι να ακουμπά το ενα με το άλλο.
  6.  Ψήνουμε στους 160 ° C αέρα για περίπου 45 λεπτά. Μετά το ψήσιμο  αμέσως το βρεχουμε με το λικερ πορτοκαλι.
  7.   Ζεσταινουμε την μαρμελάδα και με ενα πινελο αλειφουμε ολη την επιφάνεια του γλυκου

           και γαρνιρουμε με αμύγδαλα ψιλοκομμένα.

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μα καλά τι μηλόπιτα είναι αυτή??? ακόμα και τώρα θα την έκανα αν είχα όλα τα υλικά!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μετά την πανέμορφη τούρτα μας έφτιαξες την Ανοιξιάτικη μηλόπιτα!!!!!!!!!
Τέλεια Μπιάνκα!μπράβο!
Σχόλιο από georgia2783 , Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2012
Μπραβω Λιανα!Ακωμα μια ωραια Μηλοπιτα!!!!!Θα την φτιαξω συντομα!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή